UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Kilka pytań o ETS2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smuk
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 11-11-2012
Post: #1
11-11-2012, 14:10

1. Czy zmiana podwozia wprowadza jakeiś zmiany? jeżeli tak to jakie?
2. Czy światła awaryjne mają jakieś zastosowanie?
3. Jeżdze Volvo (Valiant), wybrałem go ze względu na czytelność komputera pokładowego i moc silnika. Na desce rozdzielczej jest wskaźnik który nie wiem co oznacza, znajduje się z prawej strony obok wskazówki od hamulców, wie ktoś coś na ten temat? Po lewej stronie jest też wskaźnik turbo ale to chyba dla bajeru tylko.
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #2
11-11-2012, 14:14

1.W grze żadne,tylko że masz mniejsza baki i jak dobrze pamiętam jest mniejszy skręt i brak osłon miedzy osiowych.
2.Nie ma żadnych.
3.Nie jeżdżę Volvem,ale te turbo to tylko dla bajeru.
Było już wszystko na ten temat na forum ładnie opisane.
szybkie cytowanie
JasiekV
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 15
Dołączył: 22-10-2012
Post: #3
11-11-2012, 14:20

Kanar nie gadaj głupot co do 1. punktu. 4 koła to wiesz jak jeździ. Podwozie z dwiema skrętnymi osiaimi polepsza skręt, a z dwoma osiami napędowymi z tyłu poprawia lekko ,,pie*dolniecie". Jest tak przynajmniej w mojej Scanii. Przydaje się do targania kopar.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2012, 01:20 przez Goro.)
szybkie cytowanie
KonradXF105MS
ROMECIARZ
*
Użytkownik


Liczba postów: 4
Dołączył: 04-11-2012
Post: #4
11-11-2012, 14:26

Mnie tak z 2 osiami napędowymi nie zarzuca jak z jedną
,,NIE MOC LECZ TECHNIKA ROBI Z CIEBIE ZAWODNIKA,,
,, ROMET,JAWA,SIMSON,DELTA- NAJLEPSZE MOTOROWERY,,
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #5
11-11-2012, 14:41

@JasiekV
Jak widać każdy ma inne zdanie.
http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...hlight=6x2
szybkie cytowanie
Smuk
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 11-11-2012
Post: #6
11-11-2012, 15:08

Zauważyłem w ulepszeniach że są do kupienia rury wydechowe, ale w sklepie ich nie widzę... czy muszę coś kupić innego żeby pojawiły się ulepszenia wydechu?
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #7
11-11-2012, 15:13

Ale zauważyłeś w ulepszeniach w swojej obecnej grze że masz dostępne czy u kogoś??
Bo normalnie jak w grze ci pokazuje że masz dostępne to nic dodatkowego nie musisz kupować.
szybkie cytowanie
Ghost
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 483
Dołączył: 24-10-2012
Post: #8
11-11-2012, 15:41

Aby kupić dodatkowe rury wydechowe trzeba mieć odpowiednie osłony boczne (pełne). W Scanii są to jedyne dostępne i po ich zamontowaniu można dołożyć rury.
Intel Core i3-4130 3.4GHz 3MB
MSI GeForce GTX650Ti 2GB OC
Corsair 4GB 1600MHz Vengeance Blue CL9

Aktualny projekt:
Coming Soon

szybkie cytowanie
Freshu
KiErOwCa zAwOdOwY
*
Zbanowany


Liczba postów: 54
Dołączył: 10-11-2012
Post: #9
15-11-2012, 01:17

Tak, trzeba mieć osłonę, aby kupić rury. Co do 1 punktu to wg. mnie nie opłaca się wydawać tylke kasy na 6x4. Jak dla mnie wystarczy 4x2
szybkie cytowanie
fresh
Zbanowany
*
Zbanowany


Liczba postów: 7
Dołączył: 11-11-2012
Post: #10
16-11-2012, 09:55

oczywiście że jeśli chodzi o 1 ptk to dużo wnosi. Jak jeździłem tym początkowym Volvem to mnie wywalało prawie na każdym zakręcie jak nie zmniejszyłem prędkości. Kupiłem inne podwozie czyli to drugie (nie wiem jakie to jest) to już jest duża różnica i tak nie wywala.
szybkie cytowanie
konrad
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 1
Dołączył: 17-11-2012
Post: #11
17-11-2012, 12:12

dlaczego jak jade tirem z przyczepo i nie mam nic uszkodzonego to w pewnym momencie mam 100% uszkodzenia?
szybkie cytowanie
Goro
Żywa legenda forum
*****
VIP


Liczba postów: 418
Dołączył: 22-10-2012
Post: #12
17-11-2012, 12:18

Bo masz piracką wersję?
szybkie cytowanie
fanatic93
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 31-10-2012
Post: #13
21-11-2012, 00:25

(11-11-2012, 14:41 )kanar666 napisał(a): @JasiekV
Jak widać każdy ma inne zdanie.
http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...hlight=6x2

Weź sobie zakręt przy 70 na godzinę przy 3 typach podwozia, zobaczysz różnicę, najlepsza z dwoma osiami skrętnymi.
szybkie cytowanie
Kamiloss
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 10
Dołączył: 02-12-2012
Post: #14
02-12-2012, 13:24

Jaki ciągnik jest najlepszy w grze? Wiem, że wszystkie można ulepszyć do podobnego poziomu, ale który jest najlepszy po wszystkich ulepszeniach ?
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #15
02-12-2012, 13:27

Jeśli chodzi ci o prędkość maksymalną to za pewne Scania lub Volvo bo mają najmocniejsze silniki.
szybkie cytowanie
Kamiloss
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 10
Dołączył: 02-12-2012
Post: #16
02-12-2012, 13:36

A coś jest jeszcze istotne oprócz prędkości ?
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #17
02-12-2012, 13:46

Przyspieszenie,wiadomo silniki mocniejsze szybciej się rozpędzają i mają większą prędkość maksymalną i tyle na ten temat.
Tu masz więcej na temat silników,ciężarówek itp.
http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...nik%C3%B3w
http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...nik%C3%B3w
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2012, 13:51 przez kanar666.)
szybkie cytowanie
Kamiloss
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 10
Dołączył: 02-12-2012
Post: #18
02-12-2012, 17:29

Dzięki za info Smile
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości