UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Tymczasowe wyłączenie shoutboksa
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Goro
Żywa legenda forum
*****
VIP


Liczba postów: 418
Dołączył: 22-10-2012
Post: #1
11-11-2012, 01:01

Dziś tymczasowo(24 godziny) zostaje wyłączony Shoutbox, w celu sprawdzenia jak bardzo obciąża on serwer.
W zależności od wyniku testów zadecydujemy co dalej.
-=Wyrod=-
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 16
Dołączył: 01-11-2012
Post: #2
11-11-2012, 11:35

Tymczasowe wyłączenie shoutboksa błąd w tytule Shoutboxa powinno być Smile od kiedy to nazwe SB piszemy przez KS?


Sorry za offtopic ale razi mnie ten błąd
Bochen
Wielebny
*****
VIP


Liczba postów: 10
Dołączył: 06-10-2012
Post: #3
11-11-2012, 12:01

Nie wiem jak w tym przypadku, ale może dlatego, że stosuje się tą samą zasadę co z nazwą systemu Linux? Podstawowa forma Linux, przez X, ale pisząć np. "błąd w Linuksie" napiszemy już ks Wink
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #4
11-11-2012, 14:13

stwierdzam że forum działa lepiej (chyba że dzisiaj mniej osób siedzi Tongue)
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
Goro
Żywa legenda forum
*****
VIP


Liczba postów: 418
Dołączył: 22-10-2012
Post: #5
12-11-2012, 18:20

Jako, że forum z włączonym SB chodzi tragicznie popełniłem małą samowolkę i ponownie go wyłączyłem, jest lepiej, ale nie idealnie.
-=Wyrod=-
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 16
Dołączył: 01-11-2012
Post: #6
13-11-2012, 09:36

MyBB to skrypt który ma pełno błędów jest niedorobiony widać to chociaż by po tym jak włączycie SB, rozmawiałem z Administracją oferowałem Wam IPBoard 3.3.4, w tej chwili przygotowywalibyśmy się do spokojnego Update na 3.4. Jednak wy wolicie stary zbugowany skrypt MyBB...

To forum nie wyrabia z włączonym SB i taka jest prawda... Najlepszym rozwiązaniem będzie albo go nie używać lub zmienić MyBB na inny silnik.
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #7
13-11-2012, 22:46

Powiem wprost. Jestem sknerus i żal mi (o ile dobrze pamiętam) 150 dolarów na IPB
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
kych0
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 10
Dołączył: 23-10-2012
Post: #8
14-11-2012, 12:07

Znam fora które świetnie sobie radzą na mybb, wystarczy odpowiedni nie koniecznie drogi serwer, rozmyślne dodawanie pluginów i wstępna konfiguracja Wink

Dla sfsb są inne alternatywy Wink
-=Wyrod=-
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 16
Dołączył: 01-11-2012
Post: #9
14-11-2012, 15:39

(13-11-2012, 22:46 )Piotrek napisał(a): Powiem wprost. Jestem sknerus i żal mi (o ile dobrze pamiętam) 150 dolarów na IPB

Ja Wam mój drogi oferowałem IPBoard za darmo Smile Posiadam sam IPBoard na swoim forum i dysponuje paroma kluczami do tej licencji, a jako że jestem fanem tej gry i od dawna odwiedzam waszą stronę chciałem wspomóc Wasz rozwój, no ale zostałem spławiony Tongue
Skiv
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 12
Dołączył: 22-10-2012
Post: #10
16-11-2012, 23:01

Polecam wrzucić jQuery jako Shotbox. Na jednym forum admin postarał się z nim, i śmiga ultra-szybko. Nie pobiera zasobów jak standardowy mySB
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #11
05-03-2013, 04:50

Znów przekroczyliśmy limity hostingu. Shoutbox niestety wylatuje. Przykro nam z tego powodu Sad
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości