UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Spanie
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michaleczeq
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 72
Dołączył: 06-11-2012
Post: #21
26-11-2012, 03:45

(24-11-2012, 22:08 )Mori napisał(a): Ja dostałem mandacik zaraz tylko jak mój czas do spania stanął na "0" Big Grin Nie było to dużo, bo 150 euro, ale co jakiś okres czasu się ponawiał Big Grin

Ponieważ masz nową wersję (1.2.5 lub wyżej) w której zostało to naprawione. Starsze wersje niestety posiadają ten błąd przez co granie z włączoną symulacją snu dla wielu jest denerwujące.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2012, 03:45 przez Michaleczeq.)
szybkie cytowanie
lajdak83
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 1
Dołączył: 28-11-2012
Post: #22
28-11-2012, 13:00

Czy mi się wydaje czy spanie zabiera 15 tyś E???
szybkie cytowanie
ipkis
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 126
Dołączył: 25-10-2012
Post: #23
28-11-2012, 13:04

(28-11-2012, 13:00 )lajdak83 napisał(a): Czy mi się wydaje czy spanie zabiera 15 tyś E???
Wydaje Ci się

Mądry głupiemu ustępuje
Ale co, gdy głupi się z tego nie raduje
Krzyczy z grubym kijem, że połamie ci kości
Że mądry ustąpił? To oznaka słabości
szybkie cytowanie
Optimus
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 07-11-2012
Post: #24
28-11-2012, 13:13

(28-11-2012, 13:00 )lajdak83 napisał(a): Czy mi się wydaje czy spanie zabiera 15 tyś E???
Spanie nic nie kosztuje. Widocznie oberwałeś innymi kosztami w tle, np: Kierowca któryś narozrabiał albo spłata raty itp.

Ja raz dostałem mandat za przekroczenie czasu pracy i było to zaledwie po niecałej godzinie przekroczenia, a stało się to w Anglii :/
Ogólnie po Anglii dziwnie się jeździ, nie chodzi mi o stronę jazdy bo do tego można się przyzwyczaić, ale o mandaty różne, np często tam dostaje mandat za przekroczenie prędkości i to w miejscach gdzie nie ma fotoradaru a przekroczenie jest naprawdę niewielkie.
Czyżby w Anglii Misiaki po krzakach się chowali? Wink
szybkie cytowanie
TIRcenter
Boss
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 23-11-2012
Post: #25
28-11-2012, 14:48

Kierowca w końcu zasypia! Ekran robi się czarny (na kilka sekund) i pojawia się napis w stylu "Uwaga, zasnąłeś". Dwa razy udało mi się zasnąć i dwa razy uderzyłem w jakąś przeszkodę - brak kontroli gdzie się jedzie.
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #26
28-11-2012, 15:13

(28-11-2012, 14:48 )TIRcenter napisał(a): Kierowca w końcu zasypia! Ekran robi się czarny (na kilka sekund) i pojawia się napis w stylu "Uwaga, zasnąłeś". Dwa razy udało mi się zasnąć i dwa razy uderzyłem w jakąś przeszkodę - brak kontroli gdzie się jedzie.

takie coś zdarzyło mi się jak już zjeżdżałem na stację, aby odpocząć - jadę 70km/h i powoli zwalniam, a tu nagle ekran czarny "zasypiasz". skutek? nie trafiłem w zjazd, a między zjazdem a autostradą była górka - wyskoczyłem z tej górki prawdopodobnie, jak ekran wrócił do normalności, to wisiałem na wzgórzu Big Grin
szybkie cytowanie
Misław
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 195
Dołączył: 22-10-2012
Post: #27
28-11-2012, 15:21

Miejsca do spania są dobrze porozmieszczane i przemyślane, natomiast stację PB już nie, bo np rozpoczynając trase z cargo mam jedną kreskę paliwa, żeby zatankować trzeba wjechać na autobane gdzie CPN nie stoi przy wjeździe na nią tylko zazwyczaj kilkaset km dalej Smile Przydałyby się stację PB w miastach.
szybkie cytowanie
Michaleczeq
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 72
Dołączył: 06-11-2012
Post: #28
29-11-2012, 22:55

Jak sobie rozbudujesz garaż do 5 miejsc to będziesz miał, tylko kto kupuje garaże w każdym mieście i je rozbudowywuje do maxa Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012, 17:04 przez Michaleczeq.)
szybkie cytowanie
okgPL
Speedcuber
*
Użytkownik


Liczba postów: 60
Dołączył: 23-10-2012
Post: #29
26-12-2012, 16:09

No i paliwo dużo tańsze niż na CPNach
szybkie cytowanie
Ha-eS
Zielona legenda
******
Moderator


Liczba postów: 323
Dołączył: 11-11-2012
Post: #30
26-12-2012, 17:29

Mając za plecami łóżko głupio trochę, że trzeba szukać parkingu i tam dopiero można się przespać. Już nie wspomnę, że nawet nie ma możliwości ustawienia długości snu tak jak to było np. w Haulinie... No i stacje paliw, których w miastach wgl nie ma Sad
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #31
26-12-2012, 17:35

(26-12-2012, 17:29 )Ha-eS napisał(a): Mając za plecami łóżko głupio trochę, że trzeba szukać parkingu i tam dopiero można się przespać.
No ale stanąć gdzieś trzeba Tongue Ale fakt faktem jest to niedopracowane bo czasami po drodze są takie choćby małe zatoczki gdzie się da wcisnąć zestaw i tam kręcić pauzę,bo nie zawsze się kręci pauzę na parkingu tylko tam gdzie można bezpiecznie stanąć Smile
szybkie cytowanie
slawek_wroc
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 42
Dołączył: 26-11-2012
Post: #32
26-12-2012, 18:59

(28-11-2012, 15:21 )Misław napisał(a): Miejsca do spania są dobrze porozmieszczane i przemyślane, natomiast stację PB już nie, bo np rozpoczynając trase z cargo mam jedną kreskę paliwa, żeby zatankować trzeba wjechać na autobane gdzie CPN nie stoi przy wjeździe na nią tylko zazwyczaj kilkaset km dalej Smile Przydałyby się stację PB w miastach.

Jedna kreska to zazwyczaj oznacza bak że na nim można jeszcze przejechać około 200km. Spokojnie można znaleźć stację na tym odcinku.
Jeżeli chodzi o spanie. w poprzedniej wersji można jechać i jechać na zmęczeniu. Na tym nowym patchu byłem jakoś spokojny że będzie jak w poprzednim, a tu zonk i nagle pojawił mi się czarny ekran i tylko lup lup słyszałem jak obijam się o coś i nie wiem nawet o coRolleyes.
Ktoś tu wspomniał o śnie i Haulinie. Tam były ciężarówki specjalnie oznaczone do spania w trasie bez wjeżdżania na parkingi
szybkie cytowanie
Thombike
Swojak
*
Użytkownik


Liczba postów: 377
Dołączył: 22-10-2012
Post: #33
26-12-2012, 19:15

Ogólnie to do GTS i ETS był mod pozwalający na spanie w dowolnie wybranym miejscu, czyli symulujący poniekąd korzystanie z wyposażenia kabiny. Ciekawe czy zadziałałby bez większych ceregieli w ETS2? Jak znajdę to sprawdzę.
szybkie cytowanie
Nokian
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 885
Dołączył: 21-10-2012
Post: #34
26-12-2012, 19:16

W Haulinie spanie było najlepiej rozwiązane. Po 1 była możliwość wybrania ilości godzin jakie chcemy przeznaczyć na sen, po 2 można było spać w każdym miejscu nawet na poboczu autostrady a po 3 wystarczyła zmiana jednej wartości w pliku by można było spać w ciężarówce, która nie miała łóżka. Przy okazji był logbook, na którym widzieliśmy czas jazdy i czas odpoczynku z podziałem na dni i godziny. W ETS wystarczyło zrobić minimalnie więcej i byłoby tak jak w Haulinie.

I tym sposobem przypomniała mi się policja, którą było widać, CB radio (w dodatku informacje usłyszane od innych kierowców często były prawdziwe), widoczne ciężarówki naszych pracowników, własne naczepy itd. Chyba trzeba będzie poszukać płytki z Haulinem Smile
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości