UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Pytanie na temat kierownicy
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #1
12-10-2013, 14:04

Witam! Czy na tej kierownicy da sie grac w Euro Truck Simulator 2?

http://allegro.pl/kierownica-manta-mm628...42472.html
szybkie cytowanie
Diablo
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 111
Dołączył: 06-11-2012
Post: #2
12-10-2013, 14:17

na pytanie czy się da .odpowiadam da się, pytanie tylko czy będziesz zadowolony z grania,ale to juz kwestia gustu, najlepiej się gra na kocie 900 ta ma pewnie 180 może więcej, małe ruchy kierownica i da się grac, ja polecam logitech gt force ,można już używana kupić za 250 może i taniej ,dawno nie sprawdzałem
szybkie cytowanie
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #3
12-10-2013, 14:43

A może ta będzie lepsza?

http://allegro.pl/kierownica-logitech-dr...25398.html
szybkie cytowanie
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #4
12-10-2013, 14:47

Większość tych kierownic to się prawie niczym nie różni. Z tego co się orientuje to jest Logitech g25/27-->długo nic-->DFGT/Momo-->długo długo nic-->cała reszta.
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
szybkie cytowanie
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #5
12-10-2013, 14:55

Potrzebuję kierownicy wyłącznie do gry Euro Truck Simulator 2, wiec nie chce wydawać dużo stad moje pytanie która z tych 2 kierownic będzie lepsza?
szybkie cytowanie
bartek2906
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 62
Dołączył: 23-10-2012
Post: #6
13-10-2013, 09:57

(12-10-2013, 14:43 )benefis napisał(a): A może ta będzie lepsza?

http://allegro.pl/kierownica-logitech-dr...25398.html
A są do niej sterowniki obsługujące PC? Sprzedający pisze tylko obsłudze PlayStation 2 i 3.
Steam/ETS2MP: Axtoss
szybkie cytowanie
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #7
13-10-2013, 12:12

bartek2906

Tak, są sterowniki do PC na 32 i 64 bit systemy operacyjne.
Proszę możesz sprawdzić link do Support`u .

Podaję również link do recenzji na portalu SimRacing link.
Tam też dowiesz się więcej na temat tej i innych kierownic. Między innymi jakich kierownic unikać, na co zwracać uwagę przy kupnie itp.

Miłej zabawy. Smile
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
szybkie cytowanie
Pastyl
BK ze społeczeństwa
*
Użytkownik


Liczba postów: 482
Dołączył: 22-10-2012
Post: #8
13-10-2013, 12:47

Ja Ci polecam Tracer GTR. Sam ją mam i mimo, że ma kąt obrotu 270 stopni to przy dobrych sterownikach i ustawieniach w grze nie czuję różnicy między nią a kierownicami Logitecha za 250zł czy 900zł (miałem okazję ich używać).
szybkie cytowanie
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #9
13-10-2013, 12:52

Jak dobrze skonfigurować ets 2 jeśli ma sie kierownice z 270 stopni?
szybkie cytowanie
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 940
Dołączył: 28-11-2012
Post: #10
13-10-2013, 12:54

Nieliniowość na maksa.
szybkie cytowanie
Pastyl
BK ze społeczeństwa
*
Użytkownik


Liczba postów: 482
Dołączył: 22-10-2012
Post: #11
13-10-2013, 13:00

Nieliniowość na maxa, czułość na maxa, martwa strefa troszkę ponad 0. Ale to też kwestia kierownicy/sterowników. Ta akurat ma dobre i jest dobra.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2013, 13:01 przez Pastyl.)
szybkie cytowanie
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #12
15-10-2013, 11:18

Pastyl mógłbyś przesłać na pw screen z ustawieniem tej martwej strefy? mam kierownice z 270 stopni.
szybkie cytowanie
Pastyl
BK ze społeczeństwa
*
Użytkownik


Liczba postów: 482
Dołączył: 22-10-2012
Post: #13
15-10-2013, 16:24

Zorientowałem się, że możesz dać nawet na 0 suwak i różnicy nie widzę. Ale jak już chcesz przesunąć to tak mniej więcej 0.5cm.
szybkie cytowanie
benefis
Niezarejestrowany


 
Post: #14
17-10-2013, 19:24

A technologie sprzężenia zwrotnego jak ustawić?
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości