UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Komunikaty error
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scenerio
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 860
Dołączył: 27-04-2013
Post: #1
10-10-2013, 23:15

Witam Smile, po naciśnięciu przycisku pomógł wyskakują mi komunikaty error:

[Obrazek: 10195921883_bbdbce8eaa_o.png]

Nie tylko ja tak mam sprawdzałem ,na trzech przeglądarkach dwóch komputerach i na telefonie. Parę osób w mojej firmie też ma ten sam problem ,no i w związku z tym postanowiłem zgłosić to jako problem.


Temat wstawiłem tu za zgodą PMA:
Kod:
Scenerio - 10-10-23:11 -- jak mam problem z forum to kaj temat zalożyc?
_PMA - 10-10-23:12 -- imho sugestie i propozycje.
_PMA - 10-10-23:12 --jakby co to będzie na mnie. ostatnio coś mi się nie wiedzie, więc jeden klops w te czy w tamte mi nie robi różnicy :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013, 23:19 przez Scenerio.)
slavoyek
Szef sam sobie
*****
Niezły klient


Liczba postów: 877
Dołączył: 05-05-2013
Post: #2
10-10-2013, 23:20

U mnie jest podobnie tylko po angielsku.

TED
Weteran
*****
Niezły klient


Liczba postów: 1,711
Dołączył: 24-10-2012
Post: #3
10-10-2013, 23:21

Tak chyba jest u wszystkich (tak myślę, bo ja mam tak samo).
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.

Nieważne czy dostaniemy odpowiedź na zadane przez nas pytanie. Ważne, żeby osoba, która je zadaje, sama spróbowała sobie na nie odpowiedzieć.
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #4
10-10-2013, 23:24

U wszystkich bez wyjątku. Ale ja się na tym nie znam Big Grin
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #5
10-10-2013, 23:25

Tak wsyscy mają mniej wiecej od chyba tygodnia.
Scenerio
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 860
Dołączył: 27-04-2013
Post: #6
10-10-2013, 23:27

(10-10-2013, 23:25 )mikoair napisał(a): Tak wsyscy mają mniej wiecej od chyba tygodnia.

I nikt tego nie zgłosił ale z was lenie!
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #7
10-10-2013, 23:35

Problem był zgłaszany w sb. Jednak nie doczekał się rozwiązania. Trochę "pogrzebałem" w Internecie i wychodzi na to, że to efekt niekompatybilności pluginu.

Więcej o tym problemie link

Niestety ja się na tym nie znam. Big Grin
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013, 23:36 przez MirM.)
slavoyek
Szef sam sobie
*****
Niezły klient


Liczba postów: 877
Dołączył: 05-05-2013
Post: #8
11-10-2013, 00:08

Ja to mam od bodajże 3-4 dni, nie więcej.

Pawelo
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 12
Dołączył: 26-10-2012
Post: #9
12-10-2013, 02:09


Dla administracji:

Problem można bardzo łatwo naprawić i nie trzeba szukać zastępczych pluginów podziękowań.

Powodem całego zamieszania jest zwracanie błędnego typu mime przez wywoływany plik xmlhttp.php. Powinno być application/xml lub text/xml, a jest text/html. Przez to skrypt w wartości responseXML obiektu odpowiedzi dostaje null zamiast obiektu xmldom.

[Obrazek: nnei9tw.png]

Najprostszą z możliwych metod naprawy problemu to edycja skryptu http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...pts/thx.js , a konkretnie wiersza 15

Trzeba zamienić:

Kod:
xml=response.responseXML;

Na:

Kod:
xml = new DOMParser().parseFromString(response.responseText, "application/xml");

Odpowiedź serwera (w postaci tekstowej) zostanie przeparsowana do xml i błąd zniknie a funkcjonalność (natychmiastowe wyświetlenie/zaktualizowanie paska podziękowań pod postem) zostanie przywrócona. W razie czego służę pomocą.

Dla użytkowników:

Na dowód działania poprawki, a także dla ułatwienia życia forumowiczom zanim zostanie ona wprowadzona (jeśli zostanie) udostępniam skrypt do Greasemonkey i Tampermonkey naprawiający omawiany błąd sposobem opisanym przeze mnie powyżej:
http://userscripts.org/scripts/show/179729

Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2013, 02:15 przez Pawelo.)
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #10
12-10-2013, 08:45

Pawelo

Naprawdę świetna robota. Skrypt działa. Smile

Z mojej strony ogromne podziękowania za poświęcony czas ( do późnych godzin nocnych) by poszukać przyczynę tych problemów, stworzenie skryptu i napisanie przejrzystej informacji do administracji forum i dla użytkowników.
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 940
Dołączył: 28-11-2012
Post: #11
12-10-2013, 10:43

Dzięki Pawelo!
Szkoda, że nie ma więcej takich ogarniętych użytkowników na forum.
Slash1067
Jestem łazikiem marsjańskim
*
Użytkownik


Liczba postów: 598
Dołączył: 27-10-2012
Post: #12
12-10-2013, 11:38

Aktualnie żeby dać pomógł wystarczy kółkiem myszy kliknąć obrazek pomógł,otworzy stronę w nowej karcie z dodanym pomógł.
Play the game
You're going to be the same
You're going to change your name
You're going to die in flames
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #13
12-10-2013, 12:43

Teraz lepiej?
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
kru129
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 745
Dołączył: 02-11-2012
Post: #14
12-10-2013, 12:44

Tak. Teraz wszystko działa poprawnie i nie wyskakuje żaden błąd Smile
slavoyek
Szef sam sobie
*****
Niezły klient


Liczba postów: 877
Dołączył: 05-05-2013
Post: #15
12-10-2013, 13:12

Działa poprawnie. Smile

MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #16
12-10-2013, 13:20

Działa poprawnie. Smile
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości