UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Virtual Master Truck 2013
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lukcio29
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 90
Dołączył: 24-10-2012
Post: #41
15-07-2013, 09:42

Napisze ktoś napisze jaka ma być poprawna wielkość zdjęcia(rozmiar w pikselach) dodanego do karty pojazdu tak by ta karta razem ze zgłoszeniem została przyjęta,a nie odrzucona za wielkość zdjęcia???
Proszę też o odpowiedź bo nie za bardzo rozumiem jak na w karcie pojazdu wypełnić poprawnie pola odnośnie opisu wstawianego pojazdu-pytałem o to w poście 33,ale nie dostałem żadnej odpowiedzi???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 09:44 przez lukcio29.)
szybkie cytowanie
Prius
Scania 143M
*
Użytkownik


Liczba postów: 6
Dołączył: 09-06-2013
Post: #42
15-07-2013, 10:19

Dzieki jak coś powinien przyjsc odemnie 1 mail usuncie go bo źle napisałem karte pojazdu zamiast pobrać z vmt wiec usuncie 1 mail zaraz wyśle 2 maila.
Właściciel Spedycji VS-RiCo
Data Reaktywacji:03.07.2013.
Strona VS: http://vs-dhl.ugu.pl/forumdisplay.php?fid=69

''Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.''
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #43
15-07-2013, 10:22

Podpowiadałem na zadane przez Was pytania.

Przyznam szczerze, jestem załamany. Celowo zasady opublikowaliśmy dzień przed konkursem. Celowo daliśmy tydzień na nadsyłanie prac. Celowo prosiliśmy w tekstach o zapoznanie się z zasadami. Wszystko po to, byście najpierw się zapoznali się z nimi, a potem przysyłali prace, zgodne z regulaminem.

Na 27 dotychczas nadesłanych prac, tylko 6 przeszło wstępne sito. A sito polegało tylko na tym, by przysłać nam kartę w PDF-ie, będącą wypełnieniem formatki przygotowanej przez nas. Dalszego sprawdzania jak dotąd nie dokonywaliśmy.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
bartek2906
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 62
Dołączył: 23-10-2012
Post: #44
15-07-2013, 10:26

Dla tych co nie chcą pobierać programów do konwertowania możecie skorzystać z tej strony. Smile
Steam/ETS2MP: Axtoss
szybkie cytowanie
adrianiveco
Porcelanowa Lalka
*
Użytkownik


Liczba postów: 81
Dołączył: 23-10-2012
Post: #45
15-07-2013, 10:50

Pytanie.
Czy jeżeli zmieniłem napis na globie (zdjęcie poniżej) to do jakiej rangi modów to dać? Wszystkie modyfikacje pobrane z internetu prócz tego zmienionego napisu.
http://farm8.staticflickr.com/7324/92881...4a70_o.jpg
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 10:51 przez adrianiveco.)
szybkie cytowanie
Slash1067
Jestem łazikiem marsjańskim
*
Użytkownik


Liczba postów: 598
Dołączył: 27-10-2012
Post: #46
15-07-2013, 11:49

Ponawiam swoje pytanie zadane na pierwszej stronie wątku
(14-07-2013, 16:58 )Slash1067 napisał(a): Kategoria "Mistrz Zmod-a"
Cytat:Prace zgłaszane w tej kategorii muszą charakteryzować się posiadaniem części dodanych za pomocą programu Zmodeler. Części wymodelowane od podstaw przez autora muszą stanowić 50% całego tuningu.

Przepraszam bardzo ale jak sprawdzicie czy 50% części jest wymodelowane przez zgłaszającego?


Co do notki
Uzyskam odpowiedź na moje pytanie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 12:07 przez Slash1067.)
szybkie cytowanie
Donson
Wieczny Fan Volvo
*
Użytkownik


Liczba postów: 69
Dołączył: 23-10-2012
Post: #47
15-07-2013, 12:53

Przecież jasno jest napisane w zasadach że tylko 1 zgłoszenie... To co innym tez powinien jeszcze raz jak tobie
Volvo&Daf
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 12:54 przez Donson.)
szybkie cytowanie
bartek2906
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 62
Dołączył: 23-10-2012
Post: #48
15-07-2013, 13:07

Dla tych co nie wiedzą jaki rozmiar to należy kombinować z rozmiarem 448x252 aczkolwiek jest wtedy nieco mniejsze od ramek, ale wszystko widać. (Ci co mają Ms Office to niech użyją programu Picture Manager i przy zmianie rozmiaru wybiorą Sieć Web - mała)

@Piotrek: Wiem ale niektórzy muszą mieć wszystko podane na tacy żeby się nie wysilali.
Steam/ETS2MP: Axtoss
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 14:32 przez bartek2906.)
szybkie cytowanie
kru129
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 745
Dołączył: 02-11-2012
Post: #49
15-07-2013, 13:16

Witam! Mam małe hmm... pytanie ;-) Zdjęcia robiłem w rozdzielczości 1280x720 i w karcie pojazdu zdjęcie wkleiłem(bez zmniejszania jego rozmiaru) i zostało ono automatycznie zmniejszone i zdjęcie teraz nie 'wychodzi' po za ramki. Jest to zrobione dobrze czy źle? Miałem zdjęcie najpierw zmniejszyć i dopiero wkleić do karty pojazdu? Wysłałem już zgłoszenie i nie wiem czy ja dobrze to zrobiłem Sad

Edit: @Piotrek: Uff.. to dobrze, że wysłałem poprawne zgłoszenie :-) Martwiłem się o rozdzielczość zdjęcia i o jego rozmiar, ale jeśli nie przejmujecie się jego rozmiarami to jest dobrze ;-) Czytałem dokładnie stronę VMT i siedziałem kilkanaście minut nad poprawnym wysłaniem zgłoszenia - niektórzy jak widać nie potrafię wysłać prawidłowego zgłoszenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 15:14 przez kru129.)
szybkie cytowanie
marcinek12232
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 112
Dołączył: 04-11-2012
Post: #50
15-07-2013, 13:25

@kru129 piszą że trzeba usunąć logo a dopiero wklepać zdj.

A co do niezgodnych zgłoszeń to odsyłacie jakąś wiadomość na e-maila że jest nie zgodna ?
szybkie cytowanie
krzysiek85149
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 56
Dołączył: 14-11-2012
Post: #51
15-07-2013, 14:33

Ja mam takie pytanko w tej sprawie:
Pobrałem sobie kartę mam 4 zdjęcia i tylko 16 poziom gry i nie odblokowane wszystkie części tuningu, a jak odblokuje je dodatkiem to w pewnym sensie będzie to nie uczciwe z mojej strony. Czy to będzie dzielone jakoś na poziomy bo tego nie rozumie ???.
Jeżeli nie to nie wszyscy mają równe szanse przynajmniej w tej grupie Stock – pojazdów tuningowanych w oparciu o części wbudowane w grę.
szybkie cytowanie
adrianiveco
Porcelanowa Lalka
*
Użytkownik


Liczba postów: 81
Dołączył: 23-10-2012
Post: #52
15-07-2013, 14:37

Nic nie piszę, że nie można używać modu na odblokowanie części. Poza tym nikt po zdjęciach tego nie sprawdzi. Wink
szybkie cytowanie
krzysiek85149
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 56
Dołączył: 14-11-2012
Post: #53
15-07-2013, 14:44

No to spoko to było tylko pytanie które mogłem zadać. Dzięki za info pozdrawiam :-)
szybkie cytowanie
lukcio29
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 90
Dołączył: 24-10-2012
Post: #54
15-07-2013, 14:48

Chciałem zapytać czy w kategorii Maniak dodatków można łączyć dodatki z gry z dodatkami do tuningu z sieci???

A odnośnie pojazdu mają to być 4 zdjęcia,które zmieszczą się na jednej stronie Worda,a później dokumentu pdf
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 15:08 przez lukcio29.)
szybkie cytowanie
Slash1067
Jestem łazikiem marsjańskim
*
Użytkownik


Liczba postów: 598
Dołączył: 27-10-2012
Post: #55
15-07-2013, 15:49

Do poprzedniego postu swojego dodam tyle że wymodelowanie 50% części wymaga czasu a daliście zbyt krótki termin.
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #56
15-07-2013, 16:08

moje zgłoszenie poszło jeszcze przed południem. mam nadzieję, że wszystko jest dobrze Smile
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
szybkie cytowanie
TiRoWiEc
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 145
Dołączył: 23-10-2012
Post: #57
15-07-2013, 16:18

Jezu ! Ludzie ogarnijcie się. Mam problem ładowało mi się zgłoszenie później wyskoczyło brak łączenia z internetem i nie wiem czy się wysłało. Jak to sprawdzić czy poszło czy nie?
90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"-Wklej to do sygnatury.
szybkie cytowanie
dan966
Trucker
*
Użytkownik


Liczba postów: 104
Dołączył: 12-12-2012
Post: #58
15-07-2013, 18:59

Aha, czyli moje zgłoszenie poszło się paść, bo karte wysłałem w .doc... Myślałem, że Adobe też wyczyta .doc więc nie konwertowałem, ale mogliście na stronie projektu podać jakiś sposób na konwert (stronę czy coś) i położyć na to szczególny nacisk.

Swoją drogą jeśli podajecie karte w .doc to po co każecie ją każdemu z osobna konwertować? Przecież można było podać ją od razu w .pdf i edytować w Adobe Readerze... Bezsens, szkoda.

Reguły konkursu też są porozdawane na całej stronie projektu zamiast w jednym konkretnym miejscu i te dotyczące karty i te dotyczące zgłoszenia. Wtedy każdy włączyłby sobie stronkę i śledził wymagania dostosowywując automatycznie swoje zgłoszenie... A wy się tak dziwicie, czemu wszyscy odpadają.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 19:16 przez dan966.)
szybkie cytowanie
TR80
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 35
Dołączył: 29-10-2012
Post: #59
15-07-2013, 19:12

Możecie rozsyłać emaile z wiadomością że zgłoszenie dotarło?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 19:12 przez TR80.)
szybkie cytowanie
blondynek
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 34
Dołączył: 23-10-2012
Post: #60
15-07-2013, 20:00

Skoro ,,wstępne sito" to format PDF to co zostanie po otawrciu tego. Czy wielkość strony w wordzie i Adobe jest taka sama czy moje zgłoszenie poszło się je..

@Ha-eS, dzięki wielkie. Jesteś wielki. Zgłoszenie poprawione Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013, 20:21 przez blondynek.)
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości