UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Własne stacje radiowe
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bochen
Wielebny
*****
VIP


Liczba postów: 10
Dołączył: 06-10-2012
Post: #1
20-10-2012, 06:50

Aby dodać w grze własne stacje radiowe należy otworzyć plik live_streams.sii, który znajduje się w folderze "Moje Dokumenty\Euro Truck Simulator 2" w dowolnym edytorze tekstu i edytuj go według wzoru:

# stream_data[]: "URL of mp3 live stream|My Radio"

Gdzie: URL of mp3 live stream należy zastąpić adresem strumienia radiowego, a My Radio nazwą radia.

Własnych stacji radiowych można w ten sposób dodać dowolną ilość dodając w ten sposób strumienie jeden pod drugim, np.:

live_stream_def : .live_streams {
stream_data[]: "http://123.123.123.123:8000|My Favourite Radio"
stream_data[]: "http://anotherradio.com/stream.mp3|Another Radio"
}

Po skończonej operacji zapisujemy i zamykamy plik, włączamy grę i na liście stacji radiowych w grze powinny pojawić się dodane przez nas stacje.
szybkie cytowanie
AdrianQ19
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 3
Dołączył: 21-10-2012
Post: #2
21-10-2012, 18:22

Witam serdecznie tu macie prawidłowe adresy niemal wszystkich stacji wystarczy włączyć stacje przez winampa, nacisnąć na liście odtwarzania p.p.m. a następnie alt+3 i na gorze macie adres url Smile

wiele osób szuka radia eski Warszawa wiec prosze:
http://poznan5-5.radio.pionier.net.pl:80...rszawa.mp3

a i jeszcze stronka do stacji radiowych ;D
http://one.xthost.info/emsoft/med1r.htm
szybkie cytowanie
ShOwMan
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 77
Dołączył: 21-10-2012
Post: #3
21-10-2012, 18:36

Czyli mam wkleić taki link ? http://poznan6.radio.pionier.net.pl:8000/eska-lodz.mp3
szybkie cytowanie
twingerlos
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 3
Dołączył: 21-10-2012
Post: #4
21-10-2012, 18:40

Dokładnie tak

Można też kliknąć Aktualizacja z Internetu, ale odradzam ponieważ zawali nam się lista stacji radiowych zagranicznymi radiami których i tak nie będziemy słuchali.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2012, 18:42 przez twingerlos.)
szybkie cytowanie
portowiec
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 18
Dołączył: 21-10-2012
Post: #5
21-10-2012, 18:57

Czemu. Ja właśnie słucham stacji Trance & House. Sama muzyka, 0 głupich reklam czy jakichś przerywników.
szybkie cytowanie
kolejorz45
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 32
Dołączył: 21-10-2012
Post: #6
21-10-2012, 18:58

Jak podrzuce na pw adresy url i nazwy zrobiłbym mi ktos to.? ze aby sb skopiuje do swojego pliku.??
Bo nie umiem tego; < Próbowałem przed chwila
szybkie cytowanie
twingerlos
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 3
Dołączył: 21-10-2012
Post: #7
21-10-2012, 19:03

Wyślij mi zaraz zrobie
szybkie cytowanie
Madej
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 33
Dołączył: 21-10-2012
Post: #8
21-10-2012, 19:06

Dzialaja pliki stacji radiowych ze STDS?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam
szybkie cytowanie
krisow
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 21-10-2012
Post: #9
21-10-2012, 19:07

Znalazłem taki plik, jest w nim sporo polskich stacji radiowych (m.in. RMF FM, ZET, ESKA). Wystarczy podmienić z oryginalnym plikiem w folderze: Moje Dokumenty\Euro Truck Simulator 2

http://www.sendspace.com/file/ponzxy
szybkie cytowanie
twingerlos
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 3
Dołączył: 21-10-2012
Post: #10
21-10-2012, 19:07

(21-10-2012, 19:06 )Madej napisał(a): Dzialaja pliki stacji radiowych ze STDS?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Działają
szybkie cytowanie
Madej
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 33
Dołączył: 21-10-2012
Post: #11
21-10-2012, 19:09

W takim razie gdy bede na komputerze moge chetnym podeslac pliki gotowych stacji radiowych. Sa tam takie stacje jak:
- Eska Olsztyn
- Eska Warszawa
- RMF FM
- Radio Party
- Radio Disco FM

Pozdrawiam.
szybkie cytowanie
gszadkow
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 4
Dołączył: 21-10-2012
Post: #12
21-10-2012, 19:16

Witam,

pozwolę sobie podać zawartość swojego pliku live_streams.sii, można wkleić do siebie Smile

To nie jest moje "dzieło" też z jakiegoś forum wziąłem.

Pozdrawiam Smile

Zawartość pliku:
Kod:
SiiNunit
{
    #
    #    Stream data format: "URL of the live stream | Name for the radio as listed in Radio screen"
    #
    #    !!! WARNING !!!  mms streams are not supported!
    #
    #    remove the leading '#' character on the "stream_data[]" line below and enter
    #    a correct URL of the stream to have the Internet radio offered in the Radio screen
    #    you can enter multiple lines in the same format, each defining additional radios
    #

live_stream_def : .live_streams {
#    stream_data[]: "URL of mp3 live stream|My Radio"
stream_data[]: "http://lodz.radio.pionier.net.pl:8000/pl/eska-wroclaw.mp3|Radio Eska"
stream_data[]: "http://188.165.218.155:8180|Cyber Stacja"
stream_data[]: "http://213.186.47.190:9000|Disco Polo"
stream_data[]: "http://176.31.227.143:8000|Radio Party"
stream_data[]: "http://91.121.203.185:8000|Złote przeboje"
stream_data[]: "http://217.74.72.3:8000/rmf_maxxx|Radio RMF MAXXX"
stream_data[]: "http://217.74.72.11:8000/rmf_fm|RMF FM"
stream_data[]: "http://88.190.224.133:80|Hit Party"
stream_data[]: "http://91.121.133.111:9000/|Polska Stacja"
stream_data[]: "http://muzyczneradio.pl:9900|Muzyczne Radio"
stream_data[]: "http://91.121.179.221:8400|Radio ZET"
stream_data[]: "http://195.69.82.77:9000/|Radio Parada Łódź"
stream_data[]: "http://lodz.radio.pionier.net.pl:8000/pl/eskarock.mp3|ESKA Rock"
stream_data[]: "http://chillizetmp3-01.eurozet.pl:8400|Chili Zet"
stream_data[]: "http://sc9232.xpx.pl:9232/|RDC Warszawa"
stream_data[]: "http://radiokolor.streamhost.pl:8074/|Radio Kolor W-wa"
stream_data[]: "http://s2.eradia.pl:7474/|RAP"
stream_data[]: "http://188.165.20.29:6100|HIP HOP"
stream_data[]: "http://scfire-mtc-aa01.stream.aol.com:80/stream/1003|Trance Chanel"
stream_data[]: "http://205.188.215.231:8016|SnakeNet Metal"
stream_data[]: "http://78.159.104.147:80|TechnobaseFM"  
stream_data[]: "http://66.220.3.50:8030|1FM-Blues"
stream_data[]: "http://scfire-mtc-aa03.stream.aol.com:80/stream/1017|SKYFM"
stream_data[]: "http://80.86.111.51:8000|Extasy FM"
stream_data[]: "http://webradio.hitradion1.de:8000/|Hit Radio N1"

}
}

PS. Do administracji nie działa do końca edytor tekstu w postach a dokładnie przyciski cytatu i kodu Smile Ale pewnie to już wiecie Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2012, 20:04 przez gszadkow.)
szybkie cytowanie
kolejorz45
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 32
Dołączył: 21-10-2012
Post: #13
21-10-2012, 19:21

@twingerlos

Dzięki ale już ogarnąłem
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #14
21-10-2012, 22:42

Ja tam dzisiaj słuchałem czeskiego radia europa i nie narzekam Tongue
szybkie cytowanie
siroccoxp
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 90
Dołączył: 21-10-2012
Post: #15
21-10-2012, 23:54

A ja powiem krótko ;] Jak jestem w Francji wolę słuchać ich radia można fajnie wczuć się w klimat dlatego mam zamiar powrzucać kilka stacji z każdego kraju ;] Moze z czasem udostępnię szerszemu gronu Wink

PZDR siroccoxp
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 455
Dołączył: 21-10-2012
Post: #16
22-10-2012, 04:25

Muzyka ta sama tylko gadka inne Tongue
szybkie cytowanie
krisow
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 21-10-2012
Post: #17
22-10-2012, 09:18

Ma może ktoś stream do polskiego radia, jedynki i trójki?
szybkie cytowanie
Nokian
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 885
Dołączył: 21-10-2012
Post: #18
22-10-2012, 09:34

Jedynka: mms://stream.polskieradio.pl/program1
Trójka: mms://stream.polskieradio.pl/program3

U mnie tylko te dwie stacje mają prawo bytu (prócz dotyczących stricte danego gatunku muzyki) :]
szybkie cytowanie
lukk
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 84
Dołączył: 21-10-2012
Post: #19
22-10-2012, 09:54

(21-10-2012, 23:54 )siroccoxp napisał(a): A ja powiem krótko ;] Jak jestem w Francji wolę słuchać ich radia można fajnie wczuć się w klimat dlatego mam zamiar powrzucać kilka stacji z każdego kraju ;]

Też tak robie. Jak wjeżdzam do Czech to włączam sobie Evropa 2, jadąć przez Niemcy słucham niemieckiej stacji, we Francji francuskiej itd. Dzięki temu można bardziej poczuć klimat danego państwa.
Scania Topline R730 V8
szybkie cytowanie
Bucior
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 65
Dołączył: 22-10-2012
Post: #20
22-10-2012, 10:14

Jeśli chodzi o czeskie radia to wolę Frekvence 1, nawet fajnie grają. Póki co chce sobie wgrać swoje własne piosenki ;p
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości