UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Propozycje zmian na forum...
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wilku
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 852
Dołączył: 25-10-2012
Post: #1
13-02-2013, 17:57

Witam. W tym temacie składajcie propozycje lub zgłaszajcie błędy na forum aby pomóc Adminom i Moderom Smile
Pierwszym błędem jest:
http://images.tinypic.pl/i/00331/idwjasdd2pfg.jpg
2 tygodni
Drugą rzeczą ale teraz jest to pomysł jest wybieranie przy rejestrowaniu się na forum skąd się ma gre Smile
Np. to tylko taki przykład
http://flashvortex.com/download.php?generatorId=242
Bo jeśli tępić piractwo to na maksa Big Grin W przypadku wybrania pirata ban na IP Smile Co Wy na to ?
Edit:
Kolejny błąd przy ankietach Smile
http://images.tinypic.pl/i/00331/4dzih0ya5es9.jpg
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2013, 18:29 przez Wilku.)
Bartoszek
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 07-12-2012
Post: #2
01-06-2013, 12:25

Witam. Jestem nowy na forum i zapewne zaraz zostanę zhejtowany Smile . Otóż chodzi o limit " obrazków " w wiadomości. Bardzo uciążliwy jest ten limit podczas pisania relacji z tras. Ciężko jest wybrać z 25 ciekawych fotek tylko 15. Dodatkowo, wliczają się do tego emotikonki, co jeszcze bardziej denerwuje, bo one w niektórych zdania nadają ( nie wiem, jak tu się wyrażić Big Grin ), atmosfery.. xD Nie wiem jak to rozpatrzycie, ale chyba nie tylko mnie to denerwuje.. Smile

Pozdrawiam !
Wilku
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 852
Dołączył: 25-10-2012
Post: #3
01-06-2013, 12:46

Wtedy piszesz posta i zaraz za nim drugiego i automatycznie się scalą Wink Tylko pamiętaj, że nie możesz go potem edytować bo limit znów się odezwie Smile
Konradoss16
Łowca radarów
*****
Niezły klient


Liczba postów: 410
Dołączył: 21-10-2012
Post: #4
01-06-2013, 12:50

(01-06-2013, 12:25 )Bartoszek napisał(a): Witam. Jestem nowy na forum i zapewne zaraz zostanę zhejtowany Smile . Otóż chodzi o limit " obrazków " w wiadomości. Bardzo uciążliwy jest ten limit podczas pisania relacji z tras. Ciężko jest wybrać z 25 ciekawych fotek tylko 15. Dodatkowo, wliczają się do tego emotikonki, co jeszcze bardziej denerwuje, bo one w niektórych zdania nadają ( nie wiem, jak tu się wyrażić Big Grin ), atmosfery.. xD Nie wiem jak to rozpatrzycie, ale chyba nie tylko mnie to denerwuje.. Smile

Pozdrawiam !

Twój pomysł raczej nie przejdzie bo np ja mam internet mobilny i oglądanie przykładowo Ha eSa to transfer leci. Możesz dzielić relacje na cześci...
Lubię rozwiązywać problemy - Jak ci Euro Truck nie działa to daj zawartość pliku
Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/game.log w tagach [ code] i [ /code] oraz opisz problem.
Slash1067
Jestem łazikiem marsjańskim
*
Użytkownik


Liczba postów: 598
Dołączył: 27-10-2012
Post: #5
01-06-2013, 13:07

Wbrew pozorom dzielenie relacji na części też jest uciążliwe.
Dzemoglowy
Polish Virtual Truckers ETS2 MP
*
Użytkownik


Liczba postów: 141
Dołączył: 18-01-2013
Post: #6
01-06-2013, 13:35

Ja mam propozycję zrobienia czegoś w rodzaju list najlepszych modów na forum według kategorii np. trzy najlepsze mody z ciągników,najlepsze mody z map,najlepsze mody ze skinów itd.

Myślę,że to poprawi wybór modyfikacji na forum.
wotek
Scania Swedish Power!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 614
Dołączył: 21-02-2013
Post: #7
01-06-2013, 13:48

(01-06-2013, 13:35 )Dzemoglowy napisał(a): Ja mam propozycję zrobienia czegoś w rodzaju list najlepszych modów na forum według kategorii np. trzy najlepsze mody z ciągników,najlepsze mody z map,najlepsze mody ze skinów itd.

Myślę,że to poprawi wybór modyfikacji na forum.

bardzo dobry pomysł, żeby np 3 najlepsze mody były na samej górze ale nie przejdzie to z modyfikacjami "innymi" bo tam są w większości dobre modyfikacje Big Grin
qamil
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 23-10-2012
Post: #8
01-06-2013, 13:50

To nie lepiej wykorzystać to co już jest, czyli gwiazdki przy tematach? Da się według nich sortować, więc jak dla mnie to by było wystarczające. Tylko coś mało osób ocenia mody w ten sposób...
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #9
01-06-2013, 13:56

Do pomysłów odniosłem się poprzez dodanie notatek moderatorskich.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
ipkis
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 126
Dołączył: 25-10-2012
Post: #10
07-06-2013, 10:34

Zauważyłem że większość moderatorów udziela się w tematach poprzez notki moderatorskie. Na różnych forach z reguły notka moderatorska wygląda bardziej tak "Pkt 3 regulaminu, 5 punktów karnych", "Edytowałem post, par 6, pkt 3 Regulaminu, ostrzeżenie"
Dla mnie to tutaj wygląda dziwnie, bo jednak notka moderatorska nie jest do udzielania się w temacie, tylko nt. uwag odnośnie zgodności postu z regulaminem.
PS. Wam także nie działa "CYTUJ"?

Mądry głupiemu ustępuje
Ale co, gdy głupi się z tego nie raduje
Krzyczy z grubym kijem, że połamie ci kości
Że mądry ustąpił? To oznaka słabości
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2013, 10:43 przez ipkis.)
Anaheim
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 71
Dołączył: 26-05-2013
Post: #11
07-06-2013, 10:38

Mnie też nie działa cytowanie.

I zgadzam się z Tobą. Moderator nie powinien używać notatki do pogaduszek, jak to ma miejsce teraz. Ponadto moderatorzy nie pilnują zasad ortograficznych i gramatycznych na forum, co chwile widzę posty, których wręcz nie da się czytać... Nawet zdarzają się błędy w nazwie tematu, co już jest totalnym przegięciem... Na forum obowiązuje język polski i każdy użytkownik powinien się do tego stosować a moderator powinien tego pilnować. Albo nauczycie użytkowników czytać dwa razy swoje posty, żeby poprawiali błędy albo to forum będzie jednym wielkim śmietniskiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2013, 10:44 przez Anaheim.)
Ha-eS
Zielona legenda
******
Moderator


Liczba postów: 323
Dołączył: 11-11-2012
Post: #12
07-06-2013, 11:07

Ja akurat nie używam notatki moderatorskiej aby sobie "pogadać" z innym użytkownikiem jak to Anaheim stwierdził. Jeśli ktoś zrobi błąd w poście (ortograficzny, gramatyczny), przeklnie albo złamie w jakiś inny sposób regulamin to ja poprawiam i w notatce moderatorskiej informuję go o tym. Gdy widzę zgłoszony post to zawsze odpowiednio działam. Skoro Wam bardzo przeszkadzają błędy w pisowni to zgłaszajcie takie posty... Nie jesteśmy w stanie sprawdzić dokładnie każdego postu czy przecinek jest w tym miejscu gdzie powinien. Jak widzisz post z błędami ortograficznymi - zgłoś ten post. Proste..
Nokian
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 885
Dołączył: 21-10-2012
Post: #13
07-06-2013, 11:53

Nie sądzę by udzielnie odpowiedzi w notce moderatorskiej raz na jakiś czas było tak wielkim problemem... domyślam się, że tyczy się to mnie bo ostatnio zrobiłem chyba tak dwa lub 3 razy jednak czy nie lepiej pewne odpowiedzi dać w ten sposób niż zaśmiecać forum? Tak wiem, jest PW ale czy to tak bardzo przeszkadza? Jeśli udzielam odpowiedzi na pewne pytanie kilka godzin później to na PW muszę odnosić się do zadanego pytania przytaczając go żeby było wiadomo o co chodzi a tak jest dużo prościej i dla mnie i dla pytającego.

Jeżeli widzisz błędy to raportuj Smile
RadolSzczecin
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 2,987
Dołączył: 18-11-2012
Post: #14
07-06-2013, 12:54

Jak dla mnie to dobry znak że tak bardzo chcecie aby notka moderatorska była konkretnie uzywana tylko do "zwracania uwagi", bo w większosci nie chciałem nabijać sobie po prostu nie potrzebniej ilości postów, a notatki moderatorskiej uzywałem czasem wtedy, gdy uważałem że ciągnięcie dalej wątku w danym poście nie ma sensu.

Przykład tutaj: http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum...6#pid57036

Po co sobie nabijać posty niepotrzebną dyskusją w temacie.

...ale ok, poprawię się Tongue
MASZ PROBLEM Z GRĄ/MODAMI ? Podaj .log z gry

W 'Dokumentach' / 'Euro Truck Simulator 2' / plik 'game.log'
Otwórz plik notatnikiem, skopiuj całą zawartość na forum
umieszczając w znacznikach [ code]ZAWARTOŚĆ PLIKU[ /code]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2013, 12:55 przez RadolSzczecin.)
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #15
07-06-2013, 13:59

Anaheim napisał(a):Ponadto moderatorzy nie pilnują zasad ortograficznych i gramatycznych na forum, co chwile widzę posty, których wręcz nie da się czytać... Nawet zdarzają się błędy w nazwie tematu, co już jest totalnym przegięciem... Na forum obowiązuje język polski i każdy użytkownik powinien się do tego stosować a moderator powinien tego pilnować. Albo nauczycie użytkowników czytać dwa razy swoje posty, żeby poprawiali błędy albo to forum będzie jednym wielkim śmietniskiem.
Pilnują, a przynajmniej starają się pilnować. Sęk w tym, że to nie jest takie proste jak się wydaje Wink

Jeśli będziemy poprawiać posty bez żadnych konsekwencji dla autora to ludzie dalej będą pisać bohomazy bo "oj dobra, przyjdzie zielony i poprawi"
Jeśli będziemy poprawiać posty i za błędy wlepiać punkty to powstanie lawina pretensji, że grammar-nazi, że terror i znowu będą powstawać wojenne tematy jak kiedyś.
No ok, to może wlepiajmy punkty za rażące błędy a te mniejszej wagi, jak brak ogonka czy przecinka olewajmy? Wtedy autor ukarany za błąd rozkręci awanturę, że on dostał % za to i za to, a tamten napisał tak i tak i nic nie dostał. I teoretycznie będzie miał rację.

Ja jestem otwarty na propozycje.

PS. Fakt, cytowanie nie działa. Można się wspomóc ręcznie Tongue
Kod:
[quote='nick'] cytowany post [/quote]
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
ipkis
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 126
Dołączył: 25-10-2012
Post: #16
07-06-2013, 20:12

Ja to widzę tak
- moderator ma coś do powiedzenia w temacie - to pisze, jak każdy użytkownik. Dla mnie ilość postów nie jest wyznacznikiem czegokolwiek.
- jak jest jakiś błąd, niezgodność w regulaminie to moderator robi odpowiednią notatkę (nie mówię o poprawianiu tekstów).
Mnie chodzi tylko o jedną rzecz - przejrzystość forum. Z reguły nie czytam notek moderatorskich bo są one skierowane do autora postu. Tutaj często moderatorzy piszą w takich notkach przydatne informacje, które umykają.

Nie wnikam w w pisownię innych -jak ktoś ma problem a nie chce mu się nawet poprawić podkreślonych słów to dlaczego ma mnie się chcieć pomagać mu? Chce być postrzegany jako leń i ignorant, OK. To nie jest moja sprawa. Oczywiście nie piszę tutaj o głupich literówkach czy przecinkach.

Mądry głupiemu ustępuje
Ale co, gdy głupi się z tego nie raduje
Krzyczy z grubym kijem, że połamie ci kości
Że mądry ustąpił? To oznaka słabości
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2013, 20:13 przez ipkis.)
nkuh
CENZOR
*
Użytkownik


Liczba postów: 460
Dołączył: 18-12-2012
Post: #17
06-09-2013, 22:43

Aby nie tworzyć nowego tematu podpinam się tu, nazwa tematu pasuje Wink
Czytam blogi dobrych programów dziś pojawił się ciekawy wpis:
http://www.dobreprogramy.pl/lukasamd/Prz...46490.html
Bardzo często widujemy błąd 509 myślę że sposób 3 może w pewnym stopniu zmniejszyć ilość przesyłanych informacji i pomóc uniknąć tak częstego 509.
Slash1067
Jestem łazikiem marsjańskim
*
Użytkownik


Liczba postów: 598
Dołączył: 27-10-2012
Post: #18
07-09-2013, 16:07

Będzie wgl naprawiana opcja cytowania?
Play the game
You're going to be the same
You're going to change your name
You're going to die in flames
kru129
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 745
Dołączył: 02-11-2012
Post: #19
07-09-2013, 16:18

Opcja 'normalnego' cytowania nie działa, ale działa cytowanie selektywne, więc opcja cytowania nadal działa Wink
Pastyl
BK ze społeczeństwa
*
Użytkownik


Liczba postów: 482
Dołączył: 22-10-2012
Post: #20
07-09-2013, 16:19

(07-09-2013, 16:18 )kru129 napisał(a): Opcja 'normalnego' cytowania nie działa, ale działa cytowanie selektywne, więc opcja cytowania nadal działa Wink

To nie zmienia faktu, że normalne też powinno działać, a o selektywnym dużo ludzi nie wie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2013, 16:20 przez Pastyl.)




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości