UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Monitor Asus MX239H 23' + sterowniki AMD=problem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mikael
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 28-07-2013
Post: #1
07-11-2014, 18:01

Pytałem w wielu miejscach ale jakoś nikt nie potrafi odpowiedzieć. Po zakupie tego monitora i zainstalowaniu sterów od AMD do karty R9 270 Gaming obraz nie jest wyświetlany na całej powierzchni ekranu. Z poprzednią kartą HD 4850 było podobnie. Obraz wyświetla się na całej powierzchni po zainstalowaniu świeżego systemu jednak po zainstalowaniu sterowników do karty powierzchnia wyświetlanego obrazu zmniejsza się : boki 2cm, góra/dół 1cm (efekt ramki). Monitor podłączony przez kabel HDMI. Próbowałem opcji HDMI>HDMI, DVi>HDMI bez zmian. W instrukcji monitora jest napisane że automatycznie skalować obraz można tylko przez VGA ( nie mam i nie próbowałem ). W opcjach ustawień karty obraz ustawiony na 100% wyświetlania powierzchni. Nie mam pojęcia o co chodzi. Ktoś ma?
MB - GA-990FXA-UD5
CPU - AMD Phenom II x4 965 3,4 Gh
GPU - Radeon R9 270 Gaming
RAM - 8GB 1600
OS - Win 7 64bit
szybkie cytowanie
seba1912
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 68
Dołączył: 07-03-2014
Post: #2
07-11-2014, 18:08

W menu monitora nie da się rozciągnąć- przeskalować?
szybkie cytowanie
Mikael
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 28-07-2013
Post: #3
07-11-2014, 18:13

W tym nie. Kiedyś na starych monitorach VGA tak robiłem.
MB - GA-990FXA-UD5
CPU - AMD Phenom II x4 965 3,4 Gh
GPU - Radeon R9 270 Gaming
RAM - 8GB 1600
OS - Win 7 64bit
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2014, 18:14 przez Mikael.)
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #4
07-11-2014, 18:14

Hmmm, rozdzielczość zmień? Tongue
Albo poguglaj troche może coś znajdziesz.

@e:
[Obrazek: 49a28e895dd51aa79a1e96f1390e0e81.png]
Może to hm?
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2014, 18:17 przez smyro.)
szybkie cytowanie
Mikael
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 28-07-2013
Post: #5
07-11-2014, 18:16

Rozdziałka nie ma nic do rzeczy, bo zmienia się ona tylko na obszarze wyświetlanym. Guglałełem, dzwoniłem, pytałem i doopa. Swoją drogą szkoda że AMD nie ma telefonicznej pomocy technicznej w PL.
MB - GA-990FXA-UD5
CPU - AMD Phenom II x4 965 3,4 Gh
GPU - Radeon R9 270 Gaming
RAM - 8GB 1600
OS - Win 7 64bit
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #6
07-11-2014, 18:20

Zobacz to co w edicie dałem bo ja w moim starym benq maiałem coś podobnego, tyle że mi automatycznie obraz ustawiało żeby był dopasowany.
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
szybkie cytowanie
Mikael
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 28-07-2013
Post: #7
07-11-2014, 18:30

To co podałeś nie ma związku.
MB - GA-990FXA-UD5
CPU - AMD Phenom II x4 965 3,4 Gh
GPU - Radeon R9 270 Gaming
RAM - 8GB 1600
OS - Win 7 64bit
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #8
07-11-2014, 18:36

To nie wiem.
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości