UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Kopiowanie profilu do gry online
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #1
03-11-2014, 20:51

Witam
W ets2 mam profil z jakimś tam postępem, czy mogę założyć drugi profil do gry multiplayer ale żeby ten drugi profil nie zaczynał się od początku tylko miał takie same postępy jak ten profil z gry offline.
szybkie cytowanie
Tigre87
Lone Rider
*
Użytkownik


Liczba postów: 287
Dołączył: 01-11-2013
Post: #2
03-11-2014, 21:04

Swojego profilu nie skopiujesz tak aby mieć 2 niezależne, ale polecam profil który zrobił nasz kolega MirM
http://forum.wotr.pl/showthread.php?tid=10153
szybkie cytowanie
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #3
04-11-2014, 17:03

Na pewno? Nie wiem jak to wygląda przy MP, ale ja bez problemu kopiowałem swoje profile pomiędzy różnymi katalogami ( -homedir i te sprawy ) i nie było problemu.
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #4
04-11-2014, 17:33

Wątpię żeby kolega miał 2 różne wersje gry :d

Tu chyba chodzi o to jak stworzyć drugi identyczny profil na tej samej wersji gry w tym samym katalogu domowym.
szybkie cytowanie
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #5
04-11-2014, 18:27

Z tego co zrozumiałem to fido chce kontynuować rozgrywkę z profilu offline na profilu w online.
Jeśli w MP nie ma problemu ze zmianą katalogu użytkownika to wystarczy do MP dodać -homedir C:/blablabla i przekopiować tam katalog profilu. Albo na odwrót. Zmienić folder dla offline i przekopiować tam profil a dla online zostanie tam gdzie jest.
Wystarczy utworzenie dodatkowego skrótu z parametrem -homedir.
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
szybkie cytowanie
elot360
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 137
Dołączył: 04-10-2014
Post: #6
04-11-2014, 21:10

Czy jak gram jednocześnie offline i online na jednym profilu to może mi się coś stać?
szybkie cytowanie
tomaszek12
Better Call Saul
*
Użytkownik


Liczba postów: 406
Dołączył: 23-10-2012
Post: #7
04-11-2014, 21:18

(04-11-2014, 21:10 )elot360 napisał(a): Czy jak gram jednocześnie offline i online na jednym profilu to może mi się coś stać?

Tobie już się coś chyba stało...

Ale nie odbiegając od tematu, nic sie nie stanie
R730
szybkie cytowanie
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,504
Dołączył: 23-10-2012
Post: #8
05-11-2014, 12:36

Lepiej tak nie robić, bo mogą być problemy z ekonomią.
"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
szybkie cytowanie
elot360
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 137
Dołączył: 04-10-2014
Post: #9
05-11-2014, 17:20

Powiem tak, ja chociaż gram całkiem sporo na MP (Grałem, bo muszę czekać na najnowszą wersje a MP mi nie chodzi na betach z poprzednich Sad ), i tylko raz mi zniknęły ładunki, ale na krótki czas. Samo się naprawiło. Może chodziło ci o inne rzeczy, bo jeżeli np. rozpocznie się kurs na offline i kontynuuje online, to faktycznie jest to problem, bo jak jesteś "dzieckiem szczęścia" to będziesz miał w zapasie najprawdopodobniej ponad 1000h, lub jeżeli nie, ogromne spóźnienie. Warto to brać pod uwagę jeżeli ktoś gra jak ja Tongue
szybkie cytowanie
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #10
05-11-2014, 22:33

Jak na razie zrobiłem tak że profil ten sam ale inne savy i nie wiem czy tak nie pozostanie
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości