UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Symulator lotnictwa - szukam
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #1
18-07-2014, 14:33

Szukam dobrego symulatora samolotów. Wymagania to przyzwoita grafika i możliwość gry za pomocą myszki lub pada Xbox360.

Grałem kiedyś w Microsoft Flight, ale tam za 90% maszyn trzeba było płacić (DLC). Flight Simulator 2004 jest trochę zbyt stary i chyba nie uruchomi się na Windows 7 - do tego w tej serii gier trzeba mieć joystick, granie mysz + klawiatura jest do kitu.

Nie szukam też MMO jak World of Warplanes czy War Thunder - wolę grę do zmulania (czyt. brak rywalizacji, jedyne co to np. dostarczanie ładunków itp.)

Z góry dzięki za pomoc Smile
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014, 15:53 przez Lesiu106.)
szybkie cytowanie
Arkus_23
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 169
Dołączył: 23-07-2013
Post: #2
18-07-2014, 17:19

No to jak FSX ci nie podchodzi to raczej nic już nie pozostało Big Grin Na standardowych samolotach też da się latać. Poza tym jest sporo fixów graficznych do tej gry. Mam je wgrane. Gra wygląda mniej więcej tak: http://www.youtube.com/watch?v=3c2hyxdk-ZM
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #3
18-07-2014, 17:34

Nie piszę o FSX, tylko o ich najnowszej grze F2P Microsoft Flight: https://microsoftflight.com/en-us/home/

FSX wygląda ciekawie. Jak z konfiguracją pada/myszki? Skąd brałeś fixy?
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
szybkie cytowanie
MLODY91111
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 108
Dołączył: 10-07-2013
Post: #4
18-07-2014, 19:21

Może coś z seri IL2 Sturmovik ?
Toshiba A300 I Intel Core 2 Duo T5750 2x2.00 I Radeon HD3470 I 3GB RAM I 250 GB HDD I WinVista Home Premium 32 bit
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #5
18-07-2014, 19:26

(18-07-2014, 19:21 )MLODY91111 napisał(a): Może coś z seri IL2 Sturmovik ?

Nie chcę nic o tematyce wojennej. Po za tym grałem kiedyś w IL-2, ale do tego trzeba już specjalne kontrolery żeby grać normalnie.
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
szybkie cytowanie
MLODY91111
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 108
Dołączył: 10-07-2013
Post: #6
18-07-2014, 21:16

W Rigs of Rods możesz sobie polatać ,jednakże musisz na odpowiedniej mapie .
Co powiesz na coś z serii X Plane ?
Toshiba A300 I Intel Core 2 Duo T5750 2x2.00 I Radeon HD3470 I 3GB RAM I 250 GB HDD I WinVista Home Premium 32 bit
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #7
18-07-2014, 22:01

Też grałem w FSX swoimi czasy i powiem że średnio się gra na czymś innym niż joystick. Ale skoro masz pada to luz, FSX ma nawet w instrukcji obsługi już wgrane ustawienia pod pada.

Ponoć za niedługo nawet FSX może będzie dostępny na steamie Smile
szybkie cytowanie
Kamiks
Kamtrans Logistics
*
Użytkownik


Liczba postów: 305
Dołączył: 27-10-2012
Post: #8
19-07-2014, 02:52

Polecam Lock On/Digital Combat Simulator, wprawdzie również jest to symulator wojenny, ale uwierz mi, że obsługa tych wszystkich systemów namierzania/ rakiet/radaru, oraz latanie w miarę współczesnymi myśliwcami Cię wciągnie. Smile No i zawsze można sobie bez celu polatać. Grafika nie powala, ale uwierz mi, grałem i w FS98, 2002, 2004, FSX'a, IŁ-2 i tak dalej, ale Lock On ma coś w sobie, co sprawia że do niego najczęściej wracam, może to dlatego że lubię myśliwce, szczególnie rosyjskie SU-27. Smile

https://www.youtube.com/watch?v=w2iNn54qlBs

https://www.youtube.com/watch?v=G92goyNIRGQ

Natomiast jeżeli tylko o "zamulanie" Ci chodzi, to pozostaje tylko FSX moim zdaniem, ewentualnie FS2004, bo obie części są baaaardzo podobne, także to już raczej kwestia upodobań i mocy komputera ( bo nawet dzisiaj do odpalenia X'a na maksymalnej grafice i z dużą ilością modów potrzeba mocnej maszyny).
2014 Volvo FH 460 Euro 6 Globetrotter XL 4x2
KAMTRANS Logistics
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2014, 03:01 przez Kamiks.)
szybkie cytowanie
Arkus_23
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 169
Dołączył: 23-07-2013
Post: #9
20-07-2014, 00:19

(18-07-2014, 17:34 )Lesiu106 napisał(a): Nie piszę o FSX, tylko o ich najnowszej grze F2P Microsoft Flight: https://microsoftflight.com/en-us/home/

FSX wygląda ciekawie. Jak z konfiguracją pada/myszki? Skąd brałeś fixy?

Kurcze to powiem ci kolego że grałeś w najgorszą część ze wszystkich Big Grin Też mnie ani trochę nie wciągnęła. FSX to już inna sprawa. FIX-y i mody mam od kumpla. W tym tygodniu do mnie wpadnie z jeszcze kolejną paczka modyfikacji to może podeślę ci linki na pw Wink
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #10
20-07-2014, 10:41

@up

Zakupiłem FSX. Naprawdę bardzo dobra gra Smile skonfigurowałem pad i lata się znakomicie Smile
Czekam na te linki - teraz bez modyfikacji wygląda średnio nawet na najwyższych ustawieniach.
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
szybkie cytowanie
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #11
20-07-2014, 11:10

@Lesiu106

Nie wiem, czy już znasz następujące strony:
http://yoyosims.pl/
http://il2forum.pl/index.php ( jest oddzielny dział poświęcony FSX - http://il2forum.pl/index.php/board,51.0.html ),
http://www.aztec.pl/forum/index.php.

Tam dowiesz się znacznie więcej.
Jeżeli chcesz kupować płatne dodatki do FSX, to nie ma górnej granicy wydatków. Smile
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
szybkie cytowanie
maver1977
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 18-02-2014
Post: #12
20-07-2014, 11:59

A ja poleciłbym X-Plane 10, dostępny także na steam.
szybkie cytowanie
Arkus_23
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 169
Dołączył: 23-07-2013
Post: #13
20-07-2014, 16:01

Z dodatków to polecam Boeinga 747 od PMDG oraz Airbus A320 od AeroSoft bodajże. Ja się nauczyłem latać tak w miarę PRO właśnie na Airbusie także niczym innym z sentymentu nie latam Wink
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #14
20-07-2014, 19:54

Ze stron z modami mogę polecić jeszcze http://www.avsim.net, http://www.fsxaddons.com oraz http://www.simviation.com Smile
szybkie cytowanie
Lesiu106
SADOL
*
Użytkownik


Liczba postów: 451
Dołączył: 13-11-2012
Post: #15
20-07-2014, 20:57

Jeszcze takie pytanie: jak ustawić, żeby przy starcie mieć zgaszone silniki? Za każdym razem gdy odpalam lot swobodny mam już wszystko co potrzeba - tylko dodać gazu i lecieć. Chcę, żeby samemu uruchamiać silniki i systemy. Da się coś takiego ustawić?
500. post - 24.11.2013 - rok i 11 dni po założeniu konta tutaj ;p

Nowości ze świata motoryzacji oraz jej piękno. Polecam! (FB)
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #16
20-07-2014, 22:03

W FSX ostatnio grałem przeszło 2 lata temu, także nie pamiętam, ale nie dało się tak zrobić aby silniki były wyłączone na starcie. Musisz sam je zgasić a potem sam zapalić :p
szybkie cytowanie
ppp2211
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 05-06-2014
Post: #17
20-07-2014, 23:58

@Lesiu - stań se cessną na płycie dowolnego lotniska, zgaś silniki (nic innego nie wyłączaj), następnie zapisz lot zaznaczając "save as default flight", od tego momentu standardowe samoloty będą ze zgaszonymi silnikami.
Desktop: Intel Core i5 3570K @ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | A-Data 2x4 GB 1600 CL9 | MSI GeForce GTX760 | Samsung 830 64 GB | NZXT Phantom 820 | Antec HCG-620 | W7 HP x64 | BenQ GW2760
HP Probook 450 G1: i5 4200M | Intel HD4600 | 4 GB 1600 CL11 | Crucial M500 240 GB
szybkie cytowanie
jakub0
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 12
Dołączył: 10-11-2013
Post: #18
21-07-2014, 08:45

Witam
Małe informacje o których chyba wiecie.
FSX - to chyba nie gra to raczej typowy symulator.
Tak wolę go nazywać.
Jeżeli w ETS stracisz np z kierownicą nową G27 z 1400 zł
to w FSX możesz iść w grube tysiące złotych.
Goły FSX jest bez sensu. NP rzeka Wisła w FSX kończy się przed Radomiem.
Tutaj cały świat pisze dodatki do FSX to to napędza cały ten biznes.
A obecnie zamiast FSX będzie może królował nowy projekt
w symulatorach lotu :http://www.prepar3d.com/.

No i jedno na koniec w ETS po uruchomieniu gry /symulatora/
jeżdzisz po godzinie a w FSX może po miesiącu nauki podstaw wystartujesz. /jeżeli chcesz to robić według zasad - przygotowanie planu lotu , pogoda itd itp/

pozdrowienia dla lotników i kierowców
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #19
21-07-2014, 08:56

Zależy jak się do tego podchodzi, w FSX też można po prostu latać :d niemniej jednak zgadzam się że to typowy symulator.

Tak BTW, czy istnieje w dzisiejszych czasach komputer który ciągnie fsx na najwyższych? :d
szybkie cytowanie
ppp2211
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 05-06-2014
Post: #20
21-07-2014, 13:47

Nie istnieje, FSX trzeba odpowiednio ustawić i zoptymalizować.
Desktop: Intel Core i5 3570K @ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | A-Data 2x4 GB 1600 CL9 | MSI GeForce GTX760 | Samsung 830 64 GB | NZXT Phantom 820 | Antec HCG-620 | W7 HP x64 | BenQ GW2760
HP Probook 450 G1: i5 4200M | Intel HD4600 | 4 GB 1600 CL11 | Crucial M500 240 GB
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości