UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

save z pirata
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MarcinR730
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 04-05-2014
Post: #1
01-06-2014, 19:51

Witam wszystkim.
Mam mały dylemat, przyznam szczerze że przez pewien czas grałem w ets2 na piracie jednak niedawno była duża promocja na steamie na ets2 więc postanowiłem nie okradać dalej scs i zakupić sobie tą gre, wszystko pięknie ładnie chodzi tylko teraz mam dylemat czy jeżeli wkleje sobie save z pirackiej wersji do tej oryginalnej to czy to jakoś nie wykryje i nie zablokuje mi klucza? wiem że grałem na piracie i napewno scs nie było by z tego zadowolne jednak nie chciał bym też stracić teraz kluczaTongue
Pozdrawiam!
szybkie cytowanie
Malkiniak
Tutejszy
*
Użytkownik


Liczba postów: 148
Dołączył: 04-02-2013
Post: #2
01-06-2014, 19:58

Nie powinno nic takiego się wydarzyć.Jednak dla pewności zrób sobie kopie save.
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #3
01-06-2014, 20:30

Powinno elegancko działać, sam tak zrobiłem i nie miałem żadnych problemów Tongue
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
szybkie cytowanie
MarcinR730
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 5
Dołączył: 04-05-2014
Post: #4
01-06-2014, 20:33

Ok dzięki Pany Big Grin temat można close
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #5
01-06-2014, 20:35

Nie będzie żadnego tego typu problemu. Grunt że przesiadasz się na oryginał.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #6
30-10-2014, 17:13

Witam
Mam zainstalowaną na kompie grę ETS2 chyba jest to wersja non-steam (nie wiem nie znam się) grę chyba bardzo dawno kupiłem na portalu aukcyjnym nie pamiętam (może to pirat chodzi wszystko ok) nie dawno była promocja na http://www.cdp.pl na tą grę i ją kupiłem ale się okazało że chyba jest to wersja steam, chciałbym ją zainstalować żeby mieć pewność że wszystko jest legalne była to wersja bodajże "złota kolekcja".

Czy jak zainstaluję to stracę wszystko ustawienia i swoje savy, jeśli to możliwe to chciałbym to zostawić żeby nie grać od początku - czy tak można ? jeśli tak to w jaki sposób mam wszystko odinstalować i wgrywać wszystko od początku ?

Mam też dograne pro-mods z mapą polski i czy to wszystko będzie działać jak zainstaluję tą wersję kupioną.

Czy na takiej wersji można grać w multiplayer ?

Z góry dzięki za pomoc.
szybkie cytowanie
Szalu
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 62
Dołączył: 20-04-2013
Post: #7
30-10-2014, 17:15

savey skopiuj na pulpit i powinno działać Smile
szybkie cytowanie
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 940
Dołączył: 28-11-2012
Post: #8
30-10-2014, 17:16

dokumenty > Euro Truck Simulator 2
Kopiujesz foldery "mod" i "profiles". Wszystko powinno śmigać na nowej wersji.
szybkie cytowanie
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #9
30-10-2014, 17:25

Mam rozumieć że posiadaną wersję wywalam instaluję nową wersje i wgrywam z powrotem save i mody i powinno być ok.
szybkie cytowanie
Tigre87
Lone Rider
*
Użytkownik


Liczba postów: 287
Dołączył: 01-11-2013
Post: #10
30-10-2014, 17:29

Jak najbardziej tak, a multi działa tylko z wersją steam właśnie Wink
szybkie cytowanie
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #11
30-10-2014, 19:28

Skąd będę wiedział że się całość zainstalowało gra włącznie z dodatkiem na Polskę bo kupiłem złotą edycje.
szybkie cytowanie
elot360
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 137
Dołączył: 04-10-2014
Post: #12
30-10-2014, 19:30

Jak na mapie Polski zamiast 3 miast będziesz miał 11, to znaczy że działa. Ale to tylko moje zdanie.
szybkie cytowanie
fido
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 17
Dołączył: 06-01-2014
Post: #13
30-10-2014, 19:41

Myślałem że jest gdzieś to do wyczytania na koncie w steamie. Czy patche będą się same instalowały czy raczej nie ?
szybkie cytowanie
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #14
30-10-2014, 21:20

@fido

W aplikacji steam wejdź w "Bibliotekę" i tam będą pokazane Twoje gry. Kliknij prawym klawiszem myszki na "Euro Truck Simulator 2" i wybierz "właściwości". Wówczas zobaczysz wszystkie opcje. Możesz tam ustawić jak mają się instalować aktualizacje.
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości