UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Nowy styl forum - błędy i uwagi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kru129
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 745
Dołączył: 02-11-2012
Post: #81
23-04-2014, 13:20

MirM,

Dzisiaj sprawdziłem na Internet Exploler 11(WIN 7 i WIN8), Firefox 27.0.1 i problem nadal występuje. Sprawdzę jeszcze na Operze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2014, 13:22 przez kru129.)
szybkie cytowanie
mikoair
Firmowy fotograf :)
*****
Niezły klient


Liczba postów: 861
Dołączył: 17-02-2013
Post: #82
23-04-2014, 14:09

Na Chrome 34 (Android i PC) też nie działa przeczytanie wszystkich tematów.

Wskazówka - posty są oznaczone po odświeżeniu strony. W każdym dziale do którego wchodzimy trzeba tak zrobić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2014, 14:10 przez mikoair.)
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #83
23-04-2014, 15:09

Powtórzę trzeci raz:
Dobra, ma ktoś pomysł czemu tak się stało i jak można by było rozwiązać to z poziomu serwisu?

Oraz oferuję 10% każdemu za każde ponowne stwierdzenie oczywistej oczywistości istnienia problemu, bez jednoczesnego wskazania konkretnych przyczyn powstania problemu ani wskazania technicznych metod jego rozwiązania.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
Scenerio
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 860
Dołączył: 27-04-2013
Post: #84
25-04-2014, 16:22

Problem chyba rozwiązanySmile?
Truck's foto by Scenerio

Polub i zmotywuj mnie!

Ciężaróki w obiektywie
Zapraszam do oglądania zdjęć!
szybkie cytowanie
DrafFter
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 100
Dołączył: 11-12-2013
Post: #85
29-04-2014, 18:50

Pytanko mam, czy ciągle jest aktywny plugin do Tapatalk? Bo nie mogę się podłączyć. Być może to jeszcze propagacja adresu?
Jeszcze jedno, ale jak myślę ważne, bo spadniecie w rankingu Google: jezeli jest to możliwe, zostawcie stary adres http://eurotrucksimulator2.info/pl/forum/, który przekieruje na ta sama stronę po kliknięciu (showthread.php?tid=xxxx) na nowy adres. W ten sposób będą linki z Google działały i ludzie będą dalej trafiać na forum. Zanim Google zaindeksuje nowe strony i podniesie je w rankingu miną wieki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2014, 19:55 przez DrafFter.)
szybkie cytowanie
Scenerio
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 860
Dołączył: 27-04-2013
Post: #86
30-04-2014, 17:41

Ja mam problem nie widzi mi awatarów World of truck i z ats.
Truck's foto by Scenerio

Polub i zmotywuj mnie!

Ciężaróki w obiektywie
Zapraszam do oglądania zdjęć!
szybkie cytowanie
JV8
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 15
Dołączył: 23-10-2012
Post: #87
30-04-2014, 23:00

Problem ze złym linkowaniem do avatarów. Można to łatwo pozmieniać w ACP.
Szybko sprawdzone przez konsole, zmiana linku i już jest ok, dowód - http://oi60.tinypic.com/149qicg.jpg
szybkie cytowanie
Mikael
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 48
Dołączył: 28-07-2013
Post: #88
01-05-2014, 11:39

Nie wiem czy było poruszane, czy auto login będzie?
MB - GA-990FXA-UD5
CPU - AMD Phenom II x4 965 3,4 Gh
GPU - Radeon R9 270 Gaming
RAM - 8GB 1600
OS - Win 7 64bit
szybkie cytowanie
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #89
01-05-2014, 12:01

(01-05-2014, 11:39 )Mikael napisał(a): Nie wiem czy było poruszane, czy auto login będzie?

Jest. Wystarczy wkleić w pasku adresu link, wpisać login i hasło oraz zaznaczyć opcję "zapamiętaj": http://forum.wotr.pl/member.php?action=login
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
szybkie cytowanie
dino.pl
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 19
Dołączył: 24-10-2012
Post: #90
01-05-2014, 14:40

Tylko ten auto login coś nie działa Sad
szybkie cytowanie
MirM
Siwy gracz :D
*****
Niezły klient


Liczba postów: 2,233
Dołączył: 26-07-2013
Post: #91
01-05-2014, 14:54

(01-05-2014, 14:40 )dino.pl napisał(a): Tylko ten auto login coś nie działa Sad

To znaczy Tobie nie działa. Działa poprawnie na Firefox i Operze. Mam tak ustawione i wielu innym osobom ten sposób działa.

Zrób porządek ze swoją przeglądarką internetową, to będzie również Tobie działać.
Jak raportować błędy na mapie? - czytaj. Gdzie i jak wkleić game.log? - czytaj.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.
szybkie cytowanie
TED
Weteran
*****
Niezły klient


Liczba postów: 1,711
Dołączył: 24-10-2012
Post: #92
01-05-2014, 15:28

Na Chrome też działaSmile
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.

Nieważne czy dostaniemy odpowiedź na zadane przez nas pytanie. Ważne, żeby osoba, która je zadaje, sama spróbowała sobie na nie odpowiedzieć.
szybkie cytowanie
Hrumol
Lubię placki
*
Użytkownik


Liczba postów: 248
Dołączył: 09-02-2014
Post: #93
01-05-2014, 15:42

Tak się zastanawiam czy to jest fajne, że mamy wiersz przerwy przed treścią posta dla czytelności, a po już nie.
szybkie cytowanie
Szeryff123
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 674
Dołączył: 22-10-2012
Post: #94
02-05-2014, 15:05

Brak ikonki:

[Obrazek: kiki.jpg]
Na pytania związane z Volvem F10 nie odpowiadam!!!
Nie pomagam z konwertem, ze zmodem, z blenderem, ani jakąkolwiek modyfikacją, od tego są poradniki.
szybkie cytowanie
JV8
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 15
Dołączył: 23-10-2012
Post: #95
04-05-2014, 21:13

Witam.
Po zmianie serwera jest kilka błędów, które niestety jeszcze po takim czasie nie są rozwiązane.
Błędy które na razie są widoczne, między innymi linkowanie do starych avatarów. Tzn. do strony eurotrucksimulator.info.
Zmiana tego to kilka sekund w ACP, a zmiana wizualna jest znaczna.
Zaginął przycisk podziękowania. To kolejna chwila, chyba że plik zaginął podczas przenoszenia. Choć może gdzieś się zagubił to trzeba by od nowa to wrzucić.
Kolejna sprawa, w regulaminie cały czas wisi stary link.

Jak wiadomo na forum wiele razy jest linkowany stary adres.
W miejscu standardowego "nie znaleziono" można dać info że wystarczy wyciągnąć z adresu identyfikator i dokleić do takiego linku

http://forum.wotr.pl/showthread.php?tid=

Sądzę że dużo czasu to administracji by nie zajęło, a forum będzie lepiej funkcjonować Wink
szybkie cytowanie
Cesar
Długi
*
Użytkownik


Liczba postów: 46
Dołączył: 28-11-2012
Post: #96
09-08-2014, 18:09

Podłączę się tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu. Na belce z odnośnikami na Blog itp, przycisk Plik odnosi się do starego adresu forum.

Edit: Pomoc też nie działa.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2014, 18:32 przez Cesar.)
szybkie cytowanie
Snickers96
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 30
Dołączył: 05-06-2013
Post: #97
17-08-2014, 20:18

Witam! Czy na forum powróci favicon strony? Osobiście posiadam w swojej przeglądarce pasek ikonek do najczęściej odwiedzanych stron i ciągle używam starego adresu strony, który dopiero później przekierowuje mnie na nowy adres forum. Ze swojego doświadczenia wiem, że nie powinien być to wielki problem ze wstawienie pliku na serwer. Pozdrawiam Wink
szybkie cytowanie
Szalu
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 62
Dołączył: 20-04-2013
Post: #98
16-09-2014, 16:03

Problem: nie działa ikonta do podziękowań, to jest jej ścieżka: /images/stb/postbit_thx.gif


Jak rozwiązać? dodać ikonkę lub skopiować tą z starego stylu Smile
szybkie cytowanie
slavoyek
Szef sam sobie
*****
Niezły klient


Liczba postów: 877
Dołączył: 05-05-2013
Post: #99
16-09-2014, 16:20

U mnie często nie pokazuje dodanego przeze mnie posta. Pojawia się dopiero po odświeżeniu. Domyślam się że więcej ludzi ma z tym problem ponieważ niektóre posty są pisane nawet po trzy razy.

Edit.
Chyba już naprawione bo teraz jest dobrze.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2014, 16:21 przez slavoyek.)
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #100
16-09-2014, 16:22

W stylu STB ikonki są zwykle generowane w inny sposób. Jako pole + tekst a nie jako bitmapa.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości