UWAGA!
Forum dostępne jest jedynie w formie Archiwum (tylko do odczytu). Zapraszamy na NASZ PORTAL

W przypadku decyzji o definitywnym zamknięciu forum zostanie ona podana z 7 dniowym wyprzedzeniem.

We wszelkich sprawach dotyczących forum prosimy kontaktować się z administracją pod adresem mailowym: forum [małpka] eurotrucksimulator2.info

Nowy styl forum - błędy i uwagi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #1
03-04-2014, 11:35

Wprowadzony został nowy styl forum - STB, spójny z wyglądem naszego portalu. Styl ustawiony został jako styl domyślny i wszyscy użytkownicy zostali na niego przeniesieni.
Jeżeli ktoś chce powrócić do Reksia, może to zrobić wchodząc Panel użytkownika » Edytuj opcje.
Wszelkie usterki i niedociągnięcia w nowym stylu prosimy zgłaszać w tym wątku.

Znane problemy do usunięcia:
* przycisk podziękowań.

Proszę przy tym podawać przeglądarkę której używacie
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014, 13:12 przez Piotrek.)
szybkie cytowanie
satan19990
Modoholic
*
Użytkownik


Liczba postów: 1,159
Dołączył: 23-10-2012
Post: #2
03-04-2014, 12:17

Linki w prawym górnym rogu. Po kliknieciu zmienia się czcionka.
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #3
03-04-2014, 12:19

Troche już błędów na pw wysłałem ale jeszcze tu coś napisze xD

smyro napisał(a):Moglibyście przyciski miejscami zamienić żeby było tak jak w reksiu i games manii

[Obrazek: Bktumws.png]

Będzie wygodniej.

No i przydałaby sie informacja czy dany użytkownik jest online bo tego nie widze.
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014, 12:21 przez smyro.)
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #4
03-04-2014, 12:24

Smyro, dziękuję, przyjąłem do wiadomości, już trzeci raz zresztą. Co nie znaczy, żę zostanie to zmienione.
Informacji o online i offline styl sam w sobie nie przewiduje, zobaczymy, czy da się to jakoś szybko i fajnie zakodować.

Satan, jakiej przeglądarki używasz? Dałbyś radę zrobić zdjęcia przed i po? Bo ja używam Firefoxa i Chroma i wszystko śmiga jak ta lala.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
smyro
Z drogi k****!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 610
Dołączył: 24-10-2012
Post: #5
03-04-2014, 12:28

U mnie na operze sie zmienia czcionka.
Renault Premium 460DXi
i5-2500K | MSI P67A-GD55 (B3) | GTX 560 (970? ^^) | Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz | Corsair CX600 | Fractal Design Define R3 | Corsair H60 | LG 25UM65
szybkie cytowanie
TED
Weteran
*****
Niezły klient


Liczba postów: 1,711
Dołączył: 24-10-2012
Post: #6
03-04-2014, 12:32

Po zmianie stylu z reksio na stb zaakceptowałem opcje i mam forum w stylu stb. Jak klikam na pokaż dzisiejsze posty jestem przekierowywany też w stylu stb. Po przeczytaniu i cofnięciu do poprzedniej strony z dzisiejszymi postami (styl stb) mam u góry opcje " Oznacz wszystkie tematy jako przeczytane" i gdy na to klikam to otwiera mi się forum w stylu reksio. Po otwarciu forum w nowym oknie znów mam styl stb. Mam tak obojetnie czy otwieram Firefoxem czy Chrome.

Edit: już jest poprawnieSmile
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.

Nieważne czy dostaniemy odpowiedź na zadane przez nas pytanie. Ważne, żeby osoba, która je zadaje, sama spróbowała sobie na nie odpowiedzieć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014, 12:35 przez TED.)
szybkie cytowanie
satan19990
Modoholic
*
Użytkownik


Liczba postów: 1,159
Dołączył: 23-10-2012
Post: #7
03-04-2014, 12:34

Uzywam Opery:
[Obrazek: 13599672213_36d01514f1_z.jpg]
Bez nazwy-1 by satan19990, on Flickr

"SZUKAJ" i "UŻYTKOWNICY" nie było klikane i wyglada ok, te w srodku były klikane i zmieniła sie czcionka.
szybkie cytowanie
UltimateVision
Zamieniam kofeinę w kod.
*
Użytkownik


Liczba postów: 315
Dołączył: 23-10-2012
Post: #8
03-04-2014, 13:01

Ranga i awatar użytkownika są w jednej linii. Nie wiem czy to tylko ja tak mam więc zgłaszam:

[Obrazek: screenshot_31.jpg]

Górna część - jak to wygląda, dolna - jak powinno (chyba) wyglądać.
szybkie cytowanie
Michaleczeq
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 72
Dołączył: 06-11-2012
Post: #9
03-04-2014, 13:03

Brakuje mi w tym stylu trochę informacji że dany post jest nowy, tak jak to było w poprzednich stylach. Teraz jest mi trochę ciężko odnaleźć ostatni przeczytany przeze mnie post
szybkie cytowanie
Zielony
kierowca
*
Użytkownik


Liczba postów: 106
Dołączył: 12-11-2012
Post: #10
03-04-2014, 13:08

Czemu po powrocie do wersji reksio i wylogowaniu się z forum wraca wersja stb ?
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #11
03-04-2014, 13:15

Cytat:Czemu po powrocie do wersji reksio i wylogowaniu się z forum wraca wersja stb ?
Podstawowy styl (a więc STB) jest zawsze także stylem widocznym dla niezalogowanych.
Niezalogowani widzą więc styl domyślny a zalogowani widzą ten styl co wybrali.

Cytat:Brakuje mi w tym stylu trochę informacji że dany post jest nowy, tak jak to było w poprzednich stylach. Teraz jest mi trochę ciężko odnaleźć ostatni przeczytany przeze mnie post
Zobaczymy co da się z tym zrobić
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
UltimateVision
Zamieniam kofeinę w kod.
*
Użytkownik


Liczba postów: 315
Dołączył: 23-10-2012
Post: #12
03-04-2014, 13:17

@Piotrek: Firefox 28
szybkie cytowanie
TED
Weteran
*****
Niezły klient


Liczba postów: 1,711
Dołączył: 24-10-2012
Post: #13
03-04-2014, 13:24

UltimateVision - u mnie wyświetla się wszystko prawidłowo.
Masz problem z grą lub modami - pisz o tym na forum. Na PW w takich sprawach nie odpowiadam.

Nieważne czy dostaniemy odpowiedź na zadane przez nas pytanie. Ważne, żeby osoba, która je zadaje, sama spróbowała sobie na nie odpowiedzieć.
szybkie cytowanie
seba1912
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 68
Dołączył: 07-03-2014
Post: #14
03-04-2014, 14:01

(03-04-2014, 12:34 )satan19990 napisał(a): Uzywam Opery:
[Obrazek: 13599672213_36d01514f1_z.jpg]
Bez nazwy-1 by satan19990, on Flickr

"SZUKAJ" i "UŻYTKOWNICY" nie było klikane i wyglada ok, te w srodku były klikane i zmieniła sie czcionka.

Teraz jest ok, jednak w słowie Patche są dwa E na końcu. Jedno po kliknięciu zmienia się na małe.
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #15
03-04-2014, 14:05

Cytat:Linki w prawym górnym rogu. Po kliknieciu zmienia się czcionka.
Wyeliminowane
Cytat:Ranga i awatar użytkownika są w jednej linii. Nie wiem czy to tylko ja tak mam więc zgłaszam
Wydaje się wyeliminowane, proszę o sprawdzenie
Cytat:Brakuje mi w tym stylu trochę informacji że dany post jest nowy, tak jak to było w poprzednich stylach. Teraz jest mi trochę ciężko odnaleźć ostatni przeczytany przeze mnie post
Wyeliminowane
Cytat:Teraz jest ok, jednak w słowie Patche są dwa E na końcu. Jedno po kliknięciu zmienia się na małe.
Wyeliminowane

Znane problemy do usunięcia:
* przycisk podziękowań
* wyświetlanie informacji o statusie użytkownika (online/offline)
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
Szeryff123
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 674
Dołączył: 22-10-2012
Post: #16
03-04-2014, 14:09

Przycisk edycji posta nie jest przetłumaczony:

[Obrazek: grgr.jpg]

Brakuje mi też nazwy tematu przy każdym poście, mogłaby się ona pojawić koło daty napisania posta.
Na pytania związane z Volvem F10 nie odpowiadam!!!
Nie pomagam z konwertem, ze zmodem, z blenderem, ani jakąkolwiek modyfikacją, od tego są poradniki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014, 14:10 przez Szeryff123.)
szybkie cytowanie
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 940
Dołączył: 28-11-2012
Post: #17
03-04-2014, 14:24

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale kolumny gdzie jest nick i avatar są różnej szerokości, dla różnych użytkowników. Z tego co zauważyłem zależy to od ilości podziękowań. Lepiej byłoby dać standardową szerokość. Byłoby na pewno ładniej.
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #18
03-04-2014, 14:27

TheMrKarolus, teraz przełącz proszę na Reksia i zobacz że jest tam dokładnie tak samo, z tym że tego aż tak nie widąć. Uwierz, jest to pierwsza rzecz którą mieliśmy zapisaną na liście. Tylko że wychodzi na to, że chyba trzeba iść grzebać w plikach wtyczki. Bo szerokość jest zdefiniowana niby... tylko co z tego, jeżeli wtyczka się upiera przy swoim
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 940
Dołączył: 28-11-2012
Post: #19
03-04-2014, 14:37

To ostatecznie można by na przykład dać liczbę podziękowań i postów w dwóch linijkach. Wtedy nie będą one wpływały na szerokość tejże kolumny.
szybkie cytowanie
Piotrek
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 625
Dołączył: 12-08-2012
Post: #20
03-04-2014, 14:42

Gdyby to siedziało w samym stylu to właśnie tak zostałoby to zrobione. Ta wtyczka to bagno. Dlatego jak widać mamy problemy z przyciskiem podziękowania i z rozjeżdżaniem się.
"Większość najlepszych pomysłów powstaje z frustracji. Z poczucia, że ja bym zrobił to lepiej"
Sir Richard Branson
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości